До 10 років ув'язнення засуджено колаборантку Назаренко, яка обслуговує окупантів з 2014 року, а зараз "керує" у Кремінній

За матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засуджено колаборантку Юлію Назаренко, яка очолила окупаційну адміністрацію у Кремінній на Луганщині після повномасштабного російського вторгнення та окупації міста. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у facebook 30 квітня.

"10 років за ґратами з конфіскацією усього майна заочно отримала за матеріалами СБУ колишня депутатка і голова Кремінської районної ради Юлія Назаренко. Суд визнав її винною в колабораційній діяльності - за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

 Фігурантка була призначена на посаду "в. о. голови адміністрації Кремінського району ЛНР" влітку 2022 року і співпрацювала з агресором протягом року. Окупанти "привезли" колаборантку з Луганська, адже серед місцевих мешканців зрадників не знайшлось. Напевно, через це колаборантку прийняли не дуже привітно  - у вересні 2023 року ворожі ресурси повідомляли, що на Назаренко скоїли замах, кона отримала поранення й опинилась у реанімації.

Зазначається, що до 2014 року Назаренко була "регіоналкою" і секретаркою райради, притягалась до кримінальної відповідальності у 2014 році за організацію псевдореферендуму на Кремінщині. Перебувала під арештом, однак потрапила під обмін. З того часу вона переховувалась у Луганську, брала активну участь у антиукраїнських пропагандистських заходах.

У липні 2015 року "ОстроВ" публікував повний склад структури влади в "ЛНР" - поіменно. Назаренко у ньому фігурує як перший заступник керівника адміністрації голови "ЛНР" - на той час Ігоря Плотницького. 

Наразі зловмисниця перебуває у розшуку. Початок відбування покарання рахуватиметься з дати її затримання. 

Раніше повідомлялось, що до 10 років позбавлення волі засуджено організаторку псевдореферендуму у Станиці Луганській на Луганщині.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті