Зеленський заявив, що надання Україні F-16 залежить від швидкості навчання пілотів

Те, коли Україна отримає сучасні винищувачі F-16 від західних партнерів, залежить, зокрема, від швидкості навчання наших пілотів керуванню цими літаками. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час спілкування з миколаївськими студентами.

"Безумовно, що для контролю неба потрібні сучасні винищувачі. Домовленість генеральна є. Не "якщо", а є. Коли ми їх отримаємо, немає дати - факт. Немає дати вважаю через те, що сьогодні це наше питання, коли наші хлопці пройдуть навчання", - сказав Зеленський.

За його словами, тривалість навчання залежить від багатьох речей. Зокрема, тому що всі пілоти по-різному витрачатимуть час.

"Тому, що окрім фаховості потрібен досвід і мова. Вільна мова. Людині потрібно розмовляти англійською абсолютно вільно для того, щоб навчатися. Тут багато різних питань. І в когось курс - це рік, а у когось 6-9 місяців може бути, а для когось це довгий етап", - зазначив президент.

Він пояснив, що довгий курс може бути, наприклад, для молодих пілотів, спеціалістів після вишів, які ще не мають довготривалого бойового досвіду.

"Принаймні я зі свого боку зробив ці кроки. Зараз це питання залежить від навчальних моментів, навчальних процесів. І я думаю, що ми зможемо у 2024 році отримати перші винищувачі. Я думаю так буде", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, українські пілоти вже проходять у Данії підготовку на літаках F-16 у повітрі з інструкторами. 

Як повідомлялося, у Повітряних силах заявили "західним партнерам", що F-16 змінять хід війни дуже серйозно. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті