У Повітряних силах заявили "західним партнерам", що F-16 змінять хід війни дуже серйозно

Деякі партнери вважають, що винищувачі F-16 не зможуть змінити хід війни в Україні. У Повітряних силах ЗСУ заперечили ці заяви, наголосивши, що авіаційні комплекси F-16 допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська  Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять", - наголосив він.

Речник зауважив, що "питання в тому, щоб це не були літаки, чиї тактико-технічні характеристики були б значно слабшими за російські", адже Україні потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі над ворогом.

Ігнат пояснив, що літаки F-16 в певній модифікації, які потребують українські Повітряні сили, можуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, захистити державу всередині від ракет та дронів.

"Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак - це саме авіаційний комплекс, бо вирішує ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни… За допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська", - резюмував речник Повітряних сил.

Нагадаємо, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що літаки, які незабаром може отримати Україна, не змінять хід бойових дій - на його думку, Україні необхідно зосередитись на боєприпасах, зокрема, далекобійних ракетах.

Як повідомлялося, ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що винищувачі F-16 Україна отримає вже цієї зими.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті