Вільна економічна зона може зявитися в Івано-Франківську

З Хриплинського промислового вузла, що в Івано-Франківську, хочуть зробити вільну економічну зону, - повідомляє “Західний полюс”.

З таким наміром до обласної влади та Кабінету Міністрів звернулися івано-франківські чиновники.

Нагадаємо, відновити практику існування територій з пільговим податковим навантаженням доручив Президент Віктор Янукович. Територія в районі вулиць Юності та Автоливмашівській — це 600 гектарів землі, до якої підведені майже всі потрібні комунікації.

Однак потенційних інвесторів відлякує не чітке податкове законодавство та дозвільна система. Обласна влада таку ініціативу міських чиновників обіцяє підтримувати. І додає — на Прикарпатті потрібно розвивати не лише промисловість. Адже найбільший потенціал нині має туризм. Тож не чекаючи на вказівок зі столиці, вже цього місяця на розгляд обласної ради винесуть проект рішення про створення територій особливого інвестиційного режиму. Тут, за задумом чиновників, нові бізнесмени будуть мати пільги на податки, які наповнюють місцеві бюджети.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи