У Запоріжжі почав працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей, а в Оріхові та Гуляйполі - нові мобільні укриття

В Оріхові й Гуляйполі Запорізької області відкрили чотири нових мобільних укриття, а в Запоріжжі - працювати евакуаційний шелтер для маломобільних людей. Про це повідомили Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) у Facebook 11 березня й секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм 12 березня.

"4 мобільні укриття встановлено в Оріхові та Гуляйполе у Запорізькій області", - пише Червоний Хрест.

Такі мобільні укриття встановили в Оріхові й Гуляйполі

Уточнюється, що укриття такого типу є протиосколковими спорудами цивільного захисту і допоможуть убезпечити людей у місцях масового скупчення від осколкових поранень. Площа кожної конструкції - 10 квадратних метрів, в середині може розміститись орієнтовно 10-15 людей.

Крім того, Куртєв повідомив, що в Запоріжжі запрацював евакуаційний шелтер для маломобільних людей.

"Цей сучасний комфортний простір повністю пристосований під потреби людей з інвалідністю та маломобільних громадян, які евакуюються до Запоріжжя. Тут вони можуть проживати до моменту виїзду в інші регіони чи за кордон і будуть забезпечені допомогою психологів, юристів і соцпрацівників та гарячим харчуванням, наданим ГО "BELUGA UA", - написав секретар Запорізької міськради.

Він уточнив, що створення шелтеру стало можливим завдяки співпраці міськради Запоріжжя з благодійним фондом "АРТАК Разом до мрії". Його представники в партнерстві з БФ "Схід SOS" відремонтували та облаштували приміщення, виділене міською владою з комунального фонду міста.

Так виглядає евакуаційний шелтер для маломобільних людей

Раніше повідомлялось, що ще у двох гімназіях Запоріжжя облаштували укриття й розглядають можливість переходу на змішаний формат навчання.

Раніше також повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті