Уряд хоче стати замовником з будівництва євростадіону у Львові замість мерії



Кабінет міністрів України хоче перебрати на себе функції замовника з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської міськради.

Уряд запропонував Львову профінансувати 100% вартості будівництва стадіону до Євро-2012 та навколишньої інфраструктури. Натомість, Львівська міська рада мала б передати в управління державі комунальне підприємство «Дирекція з питань будівництва стадіону», яке виступає замовником будівництва.

При цьому, за міськрадою Львова залишиться частка власності у майбутньому стадіоні, яка відповідатиме вкладеним на даний момент грошам з міського бюджету, та право на спільне управління збудованим стадіоном.

Про це йшлось під час зустрічі міського голови Львова Андрія Садового з віце-прем’єр-міністром з питань підготовки до Євро-2012 Борисом Колесніковим.

«Остаточне рішення прийматиме Кабінет міністрів та Львівська міська рада. Ініціюватиму розгляд цього питання уже на четверговій сесії. Пропозиція варта уваги, адже йдеться про інвестицію порядку півтора мільярда гривень. Мова йде не лише про стадіон, але й про дороги, комунікації для всього мікрорайону. У випадку такого рішення ми змогли б скерувати гроші, які передбачали на будівництво стадіону, на інші потреби», — сказав  Андрій Садовий.

Нагадаємо, що під час візиту до Львова Борис Колесніков відкидав можливість зміни замовника будівництва львівського стадіону. 




Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи