В Альянсі визначили дві «червоні лінії» для втручання у війну в Україні - ЗМІ

НАТО конфіденційно і без офіційних комунікацій визначило принаймні дві «червоні лінії», за якими можливе пряме втручання у війну України з росією. Про це пише La Repubblica, - повідомляє "Бабель".

Наразі у Альянсу нема оперативних планів, які передбачають відправлення людей, а є лише оцінки можливих планів надзвичайних ситуацій на випадок, якщо у війну залучать треті сторони, підкреслює видання.

Перша «червона лінія» — пряма чи опосередкована стороння участь у війні проти України, наприклад, Білорусі. Зокрема, у разі прориву на північно-західному кордоні, бо це «створило б коридор між Києвом і Білоруссю».

«Тоді Мінськ був би безпосередньо включений у воєнний конфлікт. Його війська та арсенал мали б вирішальне значення для Москви. І ця обставина могла тільки активізувати оборону на користь України», — пише La Repubblica.

Друга «червона лінія» — військова провокація проти країн Балтії, Польщі чи цілеспрямований напад на Молдову. Це не обовʼязково вторгнення, тож може йтися і про військовий удар для перевірки реакції Заходу.

Зокрема, це може бути спробою перевірити здатність реагувати у фазі «можливої ​​плутанини», тобто у час виборів до Європарламенту та обрання президента США.

«Для західних лідерів життєво важливо надіслати володимиру путіну чітке повідомлення: одна справа глибоко проникати на східні території, інша справа — завойовувати столицю чи втягувати у війну треті держави. Іншими словами: Україна не може програти, і Атлантичний Альянс готовий безпосередньо втрутитися, щоб уникнути краху Києва», — пише видання.

Як повідомлялося, Північноатлантична рада - основний орган ухвалення політичних рішень НАТО - в офіційному листі повідомила владу Німеччини про те, що російські спецслужби нарощують свою активність у європейській зоні Північноатлантичного альянсу.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті