Сім'ї ліквідаторів аварії на ЧАЕС отримають матеріальну допомогу на Прикарпатті

Найменш захищені сім’ї учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС одержать одноразову допомогу, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Необхідні для цього кошти – 15 тис. грн. – виділять з обласного бюджету. Також буде вивчено найбільш болючі проблеми сімей чорнобильців і можливості їх вирішення. Відповідне розпорядження 16 листопада підписав голова облдержадміністрації Микола Палійчук.
До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заплановано провести зустрічі з активом чорнобильських громадських організацій з метою визначення пріоритетних напрямків співпраці з громадськими організаціями у галузі захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Розпорядженням затверджено план підготовки та проведення заходів, пов’язаних із відзначенням Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема, громадських та культурних: організацію тематичних книжкових виставок; виховні години у навчальних закладах області за участю чорнобильців; участь дітей чорнобильців, у першу чергу з малозабезпечених та багатодітних сімей, у благодійних святкових програмах «Святий Миколай», новорічних та різдвяних святах, святкових концертах.
Крім того, управлінню у справах преси та інформації доручено забезпечити висвітлення у засобах масової інформації матеріалів, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та соціальним захистом її учасників.

Статьи

Мир
26.07.2024
14:06

Действие санкций и ирония войны. Западные медиа об Украине

Российские оборонные заводы уже работают на своей максимальной мощности, безработица критически сократилась – то есть, у этой экономики заканчиваются резервы. Как результат, зарплаты падают, рубль слабеет, стоимость импорта растет, как растет и...
Мир
25.07.2024
10:52

Беларусь и санкции: на коротком поводке

Лукашенко  в феврале 2022 г. сделал свою страну соучастницей военных преступлений и фигурантом международных санкций. Но, в отличие от россии, экономика Беларуси под их действием не  только не ломается, но даже демонстрирует завидный рост...
Мир
24.07.2024
10:57

«Политическая элита в Киеве начинает проходить все стадии теории принятия неизбежного». Российские СМИ об Украине

Готовностью к обсуждению, в том числе китайской мирной инициативы, киевские власти решили продемонстрировать, когда стало понятно, что они теряют своего давнего покровителя в лице президента США Джозефа Байдена.
Все статьи