Польща планує перевірити українське зерно, яке прямує транзитом через країну

У Польщі прагнуть провести перевірки всього українського зерна на кордоні. Про це заявив заступник міністра сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак, повідомляє "Еспресо" з посиланням на pap.pl.

"Сьогодні ми дамо чіткі вказівки перевірити весь зерновий транзит на кордоні з Україною", - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо списку компаній, які імпортували зерно з України, Колодзейчак заявив: було зареєстровано 15 тис. перевезень фуражного зерна. Найменше з них, за його словами, було розміром з одну вантажівку, коли найбільше "становить цілий потяг, тобто кілька дюжин вагонів". Він також зазначив, що більшість цього зерна не перевірялося Польщею.

На думку заступника міністра, процедури перевірки зерна на українсько-польському кордоні "заслуговують осуду". Він також зауважив, що "не довіряє жодному імпортеру або експортеру продукції з-за кордону, який представляє нам свої тести".

"Сьогодні на зустрічі з різними службами я вимагатиму, щоб усі партії зерна, призначені для експорту, які підпадають під ембарго, були оглянуті в Польщі. Я буду лобіювати ці правила", - заявив Колодзейчак.

Нагадаємо, 7 лютого польські фермери передали офіційне повідомлення про відновлення страйків на кордоні з Україною. Блокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" розпочалося 9 лютого. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня.

Як повідомлялося, на українсько-польському кордоні можуть заблокувати ще два КПП. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті