"Оріану" повернуть в державну власність?

Уряд України найближчим часом має намір реорганізувати калійний завод «Оріана» з дочірнього на державне підприємство, - повідомляє “Уніан”.

Про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Володимир Сівкович сьогодні на брифінгу у Калуші (Івано-франківська обл.).

За його словами, до 15 жовтня п.р. планується підготувати всі необхідні документи, а до кінця року здійснити реорганізацію.

«Мета реорганізації – залучення інвесторів для відновлення виробництва калійних добрив на заводі, – відзначив віце-прем`єр-міністр. – Після реорганізації підприємство буде передано у підпорядкування Івано-франківської облдержадміністрації. Також планується провести відповідні тендери і пошук інвестора».

За словами В.Сівкович , без запуску підприємства з виробництва калійних добрив неможливо буде розв`язати екологічні проблеми Калушу. На його думку, завод можна побудувати протягом двох років.

Нагадаємо, у 2002 році завод припинив діяльність, і на даний момент не працює. Завдяки вдалому розташуванню заводу і потужній сировинній базі у регіоні є можливість виготовляти безхлорні калійні добрива.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи