У Міноборони Іспанії заявили, що Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot

Ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot, обіцяні Іспанією Києву, вже прибули в Україну. Про це заявила глава Міноборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Роблес підтвердила, що в Україну прибули ракети для ЗРК Patriot, відправлені Іспанією в координації з союзними державами", - йдеться у повідомленні.

"Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, вони призначені для того, щоб Україна могла захистити себе", - зазначила Роблес.

Раніше Роблес повідомила, що Мадрид поставить Україні ракети для комплексів Patriot.

Водночас ЗМІ зазначали, що Іспанія не може поставити Києву повністю комплекси ЗРК Patriot через те, що сама потребує їх.

Наприкінці квітня Іспанія поставила Україні нову партію боєприпасів для важкої артилерії. Роблес також повідомляла про плани постачання артилерійських снарядів калібру 155 і 120 мм у найближчі кілька місяців.

На травень і червень заплановано постачання партії озброєнь, яка включає ручні та великокаліберні кулемети, захищені колісні транспортні засоби, бронетранспортери, протитанкові засоби і гаубиці польової артилерії. За ними підуть різні системи спостереження для ППО і дистанційні бойові модулі для захисту від дронів.

За словами Роблес, підготовка танків Leopard до передання Україні також "йде за планом і перші одиниці будуть готові до кінця червня".

Як повідомлялося, Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів. 

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті