"Оріану" повернуть в державну власність?

Уряд України найближчим часом має намір реорганізувати калійний завод «Оріана» з дочірнього на державне підприємство, - повідомляє “Уніан”.

Про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Володимир Сівкович сьогодні на брифінгу у Калуші (Івано-франківська обл.).

За його словами, до 15 жовтня п.р. планується підготувати всі необхідні документи, а до кінця року здійснити реорганізацію.

«Мета реорганізації – залучення інвесторів для відновлення виробництва калійних добрив на заводі, – відзначив віце-прем`єр-міністр. – Після реорганізації підприємство буде передано у підпорядкування Івано-франківської облдержадміністрації. Також планується провести відповідні тендери і пошук інвестора».

За словами В.Сівкович , без запуску підприємства з виробництва калійних добрив неможливо буде розв`язати екологічні проблеми Калушу. На його думку, завод можна побудувати протягом двох років.

Нагадаємо, у 2002 році завод припинив діяльність, і на даний момент не працює. Завдяки вдалому розташуванню заводу і потужній сировинній базі у регіоні є можливість виготовляти безхлорні калійні добрива.

Статьи

Страна
18.05.2024
13:54

Увольнение за "связи" с людьми в оккупации: Зеленский не поддержал идею нардепов

Если раньше о его "связях" с родственниками, которые проживают в оккупации, знали только близкие друзья, то теперь он обязан об этом сообщить своему руководству. В противном случае – его могут уволить.
Луганск
17.05.2024
10:41

«Умные люди хранят свое мнение при себе». Луганский дневник

Если ты живешь по правилам, не пытаясь нарушать их, ты будешь жить нормально. Просто нормально. Может быть, плохо, а может быть, хорошо, но ты будешь жить. Если же ты замахнулся своим маленьким кулачком на систему, ты тоже будешь жить, но жить плохо.
Страна
16.05.2024
14:18

От идей к конкретным проектам: войне не удалось остановить бизнес Днепропетровщины

Прифронтовая Днепропетровская область вошла в тройку лидеров среди регионов по количеству новых бизнесов. За первый квартал 2024 года в области открыто почти 7 тысяч ФЛП. В то же время, за четыре месяца у региона есть экономические потери: здесь...
Все статьи