Окупанти чекають кращої погоди біля Авдіївки та хочуть кидати на штурми більше техніки - Барабаш

Російські окупанти чекають кращих погодних умов у районі Авдіївки та хочуть знову використовувати для штурмів важку техніку.  Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону 3 грудня..

За його словами, найскладнішими напрямками залишаються район Степового, коксохіму та Авдіївської промзони. На думку, Барабаша, російські війська чекають покращення погодних умов, аби знову застосовувати для атак техніку.

"Зараз йде вже третя хвиля їх штурмових дій. Звичайно, що вони  відрізняються. Перша хвиля - це вони їхали на техніці, як на параді. Друга хвиля - вони зрозуміли, що так не можна... Вони розділили ці колони на менші колони і пішли з декількох напрямків. Третя хвиля - це здебільшого застосування піхоти... Я так розумію, що зараз намагаються тримати до кращих сприятливих погодних умов і будуть намагатися штурмувати з більшим застосуванням техніки", - вважає Барабаш.

Начальник Авдіївської МВА також наголосив, що під час третьої хвилі штурмів росіяни відкрили ще два додаткові напрямки для атак - це промзона Авдіївки та з боку Донецька через Спартак. Це відтягує увагу українських захисників.

Він пояснив, що для окупантів Авдіївський коксохім має певне "сакральне" значення, як "Азовсталь" у Маріуполі. За словами Барабаша, росіяни б'ють по заводу різним озброєнням, там часто спалахують пожежі.

"На коксохімі окупанти не полишають спроб штурмувати ні вдень, ні вночі. Іноді вони доходять майже до паркану заводу, але далі їм не дають заходити. Дуже гаряче на тому напрямку, лізуть майже постійно", - сказав Барабаш.

Нагадаємо, бійці 47-ї бригади ЗСУ спростували заяву росіян про їхній прорив на Авдіївський коксохім. 

Як повідомлялося, за майже 2 місяці окупанти просунулися під Авдіївкою на 2 км, однак понесли тисячні втрати. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті