За майже 2 місяці окупанти просунулися під Авдіївкою на 2 км, однак понесли тисячні втрати - британська розвідка

За останні дні російські війська здійснили невелике просування у спробі оточити Авдіївку у Донецькій області, однак Україна контролює коридор у місто. Про це повідомляє британська розвідка на сторінці Х Міноборони Великобританії 28 листопада.

"Останніми днями російські війська здійснили подальші невеликі просування на північній осі "кліщів" в рамках спроби оточити донбаське місто Авдіївку. З початку жовтня 2023 року російські війська просунули лінію фронту на цій ділянці до 2 км вперед.  Це коштувало підрозділам, які брали участь у ньому, тисячі жертв", - зазначається у повідомленні.

У Британській розвідці додали, що ця операція поступово наближає російські війська до Авдіївського коксохімічного заводу, де українські сили утримують одну з основних оборонних позицій.

"Хоча Авдіївка стала важливою точкою або виступом на українській лінії фронту, Україна продовжує контролювати коридор шириною приблизно 7 км, через який вона продовжує постачати постачання до міста", - повідомили у британській розвідці.

Як повідомлялось раніше, російський "воєнкор" Романов показав розбиту техніку ЗС РФ під Авдіївкою. Назвав це "високою ціною" за "успіх".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті