На Тернопільщині зарплата під час дії карантину нараховуватиметься у розмірі середньомісячної



Заробітна плата на Тернопільщині під час дії карантину нараховуватиметься у розмірі середньомісячної, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.


Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Наливайко провів засідання комісії з підтвердження фактів простою у зв'язку із ситуацією, що є небезпечною для життя чи здоров'я працівників або людей, які їх оточують.

На комісії було розглянуто питання про оплату праці працівників під час дії карантину, оголошеного в зв’язку з поширенням захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання.

Як зазначалося,  відповідно до Кодексу законів про працю України, рішення стосовно підтвердження фактів вимушеного  простою повинно прийматись колегіально. Тому комісія, відповідно до наданих їй повноважень, ухвалила рішення підтвердити факт простою з 02 по 05 листопада 2009 року у зв'язку із ситуацією, що є небезпечною для життя чи здоров'я працівників або людей, які їх оточують, а саме: поширення грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09. За період простою повинна здійснюватись оплата у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи