На Тернопільщині лише 52% водіїв пройшли техогляд



На Тернопільщині здійснили техогляд поки що лише 52% транспортних засобів, - повідомляє  «Тернопільська правда».


У Тернопільській області технічний огляд цього року здійснили лише 52% транспортних засобів, що на 11% менше, ніж в середньому по Україні. Про це повідомив начальник відділу автотехнічної інспекції УДАІ у Тернопільській області Володимир Погрібний.

“Цього року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України про порядок проведення технічного огляду транспортних засобів, згідно з якою термін проведення техогляду передбачений до 15 грудня. На даний момент, у нас в області техогляд пройшли лише 52% транспортних засобів”. – повідомив Володимир Погрібний.

Причому у деяких районах області показник проходження техогляду коливається в межах 30-40%.

Загалом, за словами Володимира Погрібного, так уже складається традиційно, що в основному найбільший ажіотаж під час проходження техогляду відбувається в останні тижні передбаченого для цієї процедури терміну. Однак цього року показник проходження техогляду на Тернопільщині є досить низьким і навіть на 11% нижчим, ніж в середньому по Україні.

“Водії завжди активізуються в останній момент, але хочу зазначити, що таку масу автомобілів за останній тиждень-два ми не зможемо оглянути. Тому просимо власників транспортних засобів не зволікати з проходженням техогляду”. – зазначив начальник відділу автотехнічної інспекції обласної ДАІ.

Володимир Погрібний зауважив, що однією з причин низької активності водіїв може бути зміна дати останнього терміну проходження техогляду – у попередні роки теогляд здійснювався до кінця липня, а потім ще на тиждень-два продовжували цю процедуру. За його словами, цього року не передбачається продовження терміну проведення техогляду, оскільки незабаром уже буде здійснювати “Техогляд-2010”, тому водіям не слід зволікати.

Як повідомив Володимир Погрібний, в області діє 19 станцій по перевірці технічного стану автомобілів. Для проходження техогляду власникам транспортних засобів потрібно мати при собі страховий поліс та дійсну медичну довідку про право керувати транспортним засобом.

 

Статьи

Мир
26.07.2024
14:06

Действие санкций и ирония войны. Западные медиа об Украине

Российские оборонные заводы уже работают на своей максимальной мощности, безработица критически сократилась – то есть, у этой экономики заканчиваются резервы. Как результат, зарплаты падают, рубль слабеет, стоимость импорта растет, как растет и...
Мир
25.07.2024
10:52

Беларусь и санкции: на коротком поводке

Лукашенко  в феврале 2022 г. сделал свою страну соучастницей военных преступлений и фигурантом международных санкций. Но, в отличие от россии, экономика Беларуси под их действием не  только не ломается, но даже демонстрирует завидный рост...
Мир
24.07.2024
10:57

«Политическая элита в Киеве начинает проходить все стадии теории принятия неизбежного». Российские СМИ об Украине

Готовностью к обсуждению, в том числе китайской мирной инициативы, киевские власти решили продемонстрировать, когда стало понятно, что они теряют своего давнего покровителя в лице президента США Джозефа Байдена.
Все статьи