Міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі у столиці Північної Македонії проігнорували міністри майже половини країн-членів НАТО через участь у ньому російського міністра Сергія Лаврова. Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, 13 з 31 міністра держав-членів НАТО відмовилися від подорожі до Скоп’є і не сіли на чартер, який перевозив посадовців із однієї зустрічі на іншу.

Ті ж посадовці, які таки приїхали на зустріч, після спільної вечері, де росіянина не було, вирішили не йти на засідання й залишили виступати замість себе заступників, помічників або послів.

Це зробили, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель - останній доручив виступ литовській дипломатці, послу Расі Остраускайте.

Не з’явилися на засіданні міністри закордонних справ Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Бельгії тощо.

Водночас окремо з Лавровим зустрілися угорський міністр Петер Сійярто, який закликав припинити постачати Україні зброю, і глава МЗС Австрії Шалленберг, котрий провів зустріч на прохання ОБСЄ й закликав "не боятися діалогу".

Як повідомлялося, Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті