МОН рекомендує вишам, а також ПТУ розпочати новий навчальний рік у другій половині серпня

Через складну ситуацію в енергетиці Міністерство освіти і науки України (МОН) рекомендує вишам, а також ПТУ розпочати новий навчальний рік у другій половині серпня. Про це повідомляє Телеграм-канал "Уряд online".

Також серед рекомендацій:

Для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти: використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року; з середини листопада 2024 року до середини березня 2025 року планувати проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових і кваліфікаційних робіт та подовжених канікул, а якщо потрібно, – продовжити заняття в дистанційному форматі;за потреби подовжити освітній процес у 2024/2025 навчальному році до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів; у прифронтових та прикордонних областях освітній процес можна здійснювати в укриттях.

Для закладів професійної (професійно-технічної) освіти:використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року. Якщо є потреба, також можливо подовжити освітній процес до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів; організувати навчання в очному форматі за обовʼязкової наявності укриттів. Якщо є недостатня кількість місць в укриттях, навчання можна організувати позмінно; якщо виробничу практику неможливо організувати у звичайному режимі, рекомендовано забезпечити її проходження дистанційно. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті