Кабмін продовжив соцвиплати для ВПО до 1 березня

Кабінет міністрів продовжить соціальні виплати всім українцям у статусі внутрішньо переміщених осіб до 1 березня. Зміни, які було заявлено у соцпрограмі з 1 лютого, перенесуть на місяць. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

"Зважаючи на зимовий період, труднощі з пошуком роботи та ще низку обставин, ми вирішили з Кабінетом міністрів продовжити виплати абсолютно всім внутрішньо переміщеним особам ще на місяць. Ми змогли знайти на це ресурс, це чималі гроші, більш як 6 млрд грн", — сказала вона.

А ось з 1 березня соціальні виплати для ВПО автоматично продовжаться:

  • для пенсіонерів, чия пенсія менша за 9 444 грн;
  • для людей з інвалідністю 1 та 2 груп;
  • для дітей-сиріт.

Передбачено виплати й для інших категорій сімей, які після 1 березня можуть звертатися по відповідну допомогу.

"Це стосується сімей, де один із батьків займається доглядом дитини до 14 років, яка змушена відвідувати уроки в онлайн-режимі, тобто дистанційно. Це зазвичай діти, чиї школи перебувають у місцях ведення бойових дій. Тобто зрозуміло, що один із батьків не може працювати", - вказала Жолнович.

За її словами, Мінсоцполітики готове продовжити за заявою матеріальну допомогу і тим ВПО, яким вдалося знайти роботу, але дохід не перевищує 9 444 грн на кожного члена родини, що працює. 

Нагадаємо, омбудсмен Лубінець не погоджується з тим, що зменшать кількість переселенців, які отримують грошову допомогу.

Як повідомлялося, в .Україні можуть ввести нову категорію отримувачів виплат ВПО. 

Також нагадаємо, у Мінреінтеграції роз’яснили ситуацію щодо виплат ВПО, яких розміщено в інтернатних закладах. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті