В Україні можуть ввести нову категорію отримувачів виплат ВПО

Міністрерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила про необхідність введення в Україні нової категорії внутрішньо переміщених осіб, які матимуть право на отримання виплат. Про це вона сказала під час ефіру телемарафону 4 грудня.

Верещук розповіла, що під час нещодавнього візиту до США оговорювала з представниками американської влади гуманітарну підтримку українців.

“Ми знаємо, що наші партнери формують бюджети на наступний рік, в яких передбачається допомога Україні на гуманітарні потреби. Наразі у нас 2,6 млн отримувачів виплат ВПО щомісяця. Нам потрібно зберегти ці виплати і також увести нову категорію – складні життєві обставини внаслідок збройної агресії. Це дуже важливо”, - сказала голова Мінреінтеграції.

Вона нагадала, що Світовий банк надасть Україні фінансування в об'ємі 1,2 млрд доларів на проекти з підтримки соціально незахищених і малозабезпечених верств населення.

"Світовий банк зосередився на діючих категоріях. Але ми запропонували зосередитися саме на новій категорії, аби допомогли пережити зиму та 2024 рік людям, які постраждали саме від збройної агресії", - зазначила Верещук.

Як повідомлялося, уряд України удосконалив порядок виплат ВПО.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті