Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня

Наталію Гуменюк звільнено з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня з 19 квітня. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у facebook 19 квітня.

"Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19. 04. 2024", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня.

"Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ", - повідомив також Генштаб.

Видання NV нагадує, що 16 квітня майже сотня журналістів і представників ЗМІ звернулася до військового керівництва з вимогою замінити начальницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня полковника Наталю Гуменюк через "заборону висвітлювати воєнні злочини РФ у зоні її відповідальності". Журналісти зазначили, що їм забороняли в'їзд у Херсонську область у день підриву Каховської ГЕС. Вони додали, що тоді "світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських "воєнкорів", адже від нас інформація майже була відсутня".

17 квітня Гуменюк заявила, що в заяві медійників "вказані факти без жодного доказу". За її словами, під час війни "ми працюємо над тим, щоб операція і безпека операції були збережені".

18 квітня голова комітету Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив, що розгляне звернення медійників, які вимагають замінити Гуменюк.

Раніше повідомлялося, що Іллю Євлаша призначили новим речником Повітряних Сил ЗСУ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті