Ще у двох гімназіях Запоріжжя облаштували укриття й розглядають можливість переходу на змішаний формат навчання

Укриття з капітальним ремонтом почали працювати ще у двох навчальних закладах Запоріжжя на початку березня. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм 5 березня.  

"Комфортне та сучасне найпростіше укриття з капітальним ремонтом тепер є і в гімназії №91. Наразі завдяки наявності такого оновленого сховища педколектив закладу має можливість розглядати перехід на змішану форму навчання (наразі діти навчаються онлайн. - "ОстроВ")", - написав Куртєв.

За його словами, наразі даний формат здобуття освіти підтримують понад 47% батьків учнів. 

Підкреслюється, що керівництву й педагоги зазначеної гімназії №91 у повному складі залишились працювати, жоден з колективу не виїхав з Запоріжжя через близкість бойових дій та обстріли.

Зазначається, що з 2 березня відновлене укриття працює й у гімназії №8. 

"Після капітального ремонту, виконаного за кошти міського бюджету, найпростіше сховище закладу стало безпечним функціональним простором, в якому з комфортом можуть перебувати як учасники освітнього процесу, так і мешканці навколишніх будинків", - йдеться в повідомленні.   Укриття пройшли перевірку ДСНС, вони повністю відповідають усім встановленим вимогам. 

Що стосується переходу на змішаний формат навчання, у цій гімназії його підтримує менше батьків, ніж у 91-й - лише 35% батьківської громади закладу.

Раніше повідомлялось, що в одній із гімназій Запоріжжя облаштували укриття на понад 600 осіб, колектив готується до переходу на змішану форму навчання.

Раніше також повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті