Байден пообіцяв "негайно" підписати запропонований Джонсоном пакет допомоги Україні

Президент США Джо Байден обіцяє "негайно" підписати закон про допомогу Україні та Ізраїлю, щойно проєкт схвалять американські законодавці. Відповідну заяву було опубліковано на сайті Білого дому 17 квітня.

"Я рішуче підтримую цей пакет, щоб надати важливу підтримку Ізраїлю та Україні, надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку і стабільність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні", – йдеться у тексті заяви.

Байден наголосив, що Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна – з продовженням бомбардувань із боку росії, які різко посилилися за останній місяць.

"Палата має ухвалити пакет цього тижня, і Сенат повинен швидко слідувати. Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світові послання: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху", – заявив американський лідер.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив колегам, що законопроєкт про допомогу для України винесуть на голосування вже 20 квітня.

Як повідомлялося, Палата представників Сполучених Штатів оприлюднила текст законопроєкту для допомоги Україні. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті