ЗСУ знищили батальйон окупантів під Вугледаром, але в РФ їх звинуватили в дезертирстві - РосЗМІ

У росії звинуватили в дезертирстві росіян із батальйону, який ЗСУ розбили під Вугледаром. Про це 21 березня повідомляє російське видання "Важные истории".

Журналісти поспілкувалися з одним із бійців батальйону "Агла", який формувався з добровольців у Казані. Цей підрозділ під час вторгнення в Україну було розбито двічі - у Херсонській області та під Вугледаром.

Контракт бійці цього батальйону підписували на чотири місяці. І 41-річний найманець із Татарстану, який під час боїв на Херсонщині отримав контузію, написав рапорт на звільнення одразу після закінчення контракту.

"Ми написали рапорти на звільнення. Один примірник рапорту начальник штабу забрав собі, його зняли, поставили іншого, і рапорт типу "загубили". Коли вийшли на цей [лівий] бік Дніпра, ми знайшли наш склад, де зберігаються боєприпаси, і здали зброю", - заявив окупант.

Нині ж солдатів із цього батальйону звинувачують у дезертирстві та хочуть судити. Ба більше - звинувачення висунуто і проти тих "добровольців", які все ж таки повернулися до батальйону і були знищені під Вугледаром.

Нагадаємо, що на початку березня ЗСУ ліквідували майже цілий полк "мобіків" з Іркутської області РФ, які намагалися штурмувати Авдіївку.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті