ЗСУ ліквідували майже цілий полк "мобіків" із Іркутської області РФ, які намагалися штурмувати Авдіївку

У росії родичі мобілізованих з Іркутської області, яких у складі полку 1439 року першого і другого батальйону відправили на штурм Авдіївського укріпрайону під Донецьком повідомили, що весь полк практично знищений - кілька людей поранено, інші загинули, але вважаються зниклими, - пише "Сибір.Реалії".

"Мій віддзвонився - осколкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не залишилося. Відомо поки що тільки про двох поранених, інші або загинули, або кинуті там у важкому становищі. Йому дадуть лише тиждень! Потім знову кинуть "на передок"! - каже дружина мобілізованого Світлана (ім'я змінено)”, - пише видання.

Також повідомляється, що 27 лютого мобілізовані з Іркурської області склали вже третє звернення до глави РФ путіна зі скаргою на дії командування з так званої "ДНР".

За словами солдатів, які перебувають під командуванням Слов'янської бригади так званої "ДНР", їх відправляють на штурм без розвідки, зв'язку та підтримки артилерії, а на скарги, що у мобілізованих "немає можливості виконати наказ", їх обіцяють переслідувати за дезертирство. "Приклад: "поїдете за статтею за дезертирство, у вас будуть неприємності з комендатурою та військовою поліцією, ми розформуємо вас по дві людини і відправимо в наступ, з якого ви не повернетеся", - йдеться у зверненні.

При цьому мобілізовані росіяни не мають військової підготовки - це вчорашні будівельники, водії, менеджери. Багато з них віком від 40 років з хронічними хворобами.

Мобілізовані росіяни стверджують, що командування забирає з поля бою лише солдатів із "ДНР" з легкими пораненнями. Тяжкопоранених та вбитих залишають на позиціях, оскільки "бояться втратити техніку".

Убиті росіяни вважаються зниклими безвісти, а поранених все ж таки евакуюють раз на добу на ношах.

Також повідомляється, що "військова поліція" затримала замполіта полку з позивним "Скеля", який намагався пояснити командуванню, що "вчорашні водії, зварювальники, меблярі та металобрухти не можуть ставитись до елітного підрозділу штурмовиків і не мають для цього навичок".

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті