ЗСУ влашували "погану добу" для окупантів на Таврійському напрямку – командувач

Сили оборони України протягом доби завдали значних втрат російських штурмовим загонам на Таврійському напрямку. Про це 6 грудня повідомив у Телеграмі командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. 

За його словами, на цій ділянці фронту ворог значно активізував застосування дронів-камікадзе, авіації та артилерії. Тут за день окупанти завдали 22 авіаудари, провели 46 бойових зіткнень та здійснили 1059 артобстрілів.

Проте українські захисники стійко тримають оборону на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

"Погана для окупантів доба. Знищено станцію РЕБ Р-330Ж "Житель", РСЗВ 9П140 "Ураган" та САУ 2С7 "Піон", - зазначив командувач.

Він додав, що загалом знищено 39 одиниць військової техніки. Зокрема два танки, 12 ББМ, чотири артисистеми, РСЗВ, 10 БпЛА, вісім автомобілів, дві одиниці спецтехніки.

Загальні втрати ворога на Таврійському напрямку минулої доби становили 520 осіб.

Як повідомлялося, окупанти на Таврійському напрямку поновили застосування літаків Су-25 та вертольотів Ка-52.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті