ЗСУ відбили 70 ворожих атак за добу та збили 6 "Шахедів"

Підрозділи Збройних Сил України впродовж минулої доби зупинили 70 ворожих атак. Про це повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка", - йдеться у зведенні Генштабу.

Загалом, рашисти завдали 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, а також здійснили 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, рашисти здійснили спробу авіаційної атаки за допомогою БПЛА "Шахед". Усі шість, які були запущені на територію України, було успішно збито.

Авіаційні, артилерійські та ракетні підрозділи ЗСУ впродовж доби успішно атакували райони розташування живої сили та зброї, а також склади ворога.

"Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби", - розповіли у Генштабі.

Повідомляється також, що після одного із влучних ударів по об'єкту рашистів, у Троїцькому районі Луганської області посилився поліцейський режим: проводиться перевірка місцевих жителів, в окремих населених пунктах - відключено мобільний зв'язок.

Як повідомлялося раніше, ворог намагається оточити Авдіївку, застосовуючи штурмові групи "вагнерівців" та бронетехніку

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті