ЗСУ відбили 70 ворожих атак за добу та збили 6 "Шахедів"

Підрозділи Збройних Сил України впродовж минулої доби зупинили 70 ворожих атак. Про це повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка", - йдеться у зведенні Генштабу.

Загалом, рашисти завдали 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, а також здійснили 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, рашисти здійснили спробу авіаційної атаки за допомогою БПЛА "Шахед". Усі шість, які були запущені на територію України, було успішно збито.

Авіаційні, артилерійські та ракетні підрозділи ЗСУ впродовж доби успішно атакували райони розташування живої сили та зброї, а також склади ворога.

"Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби", - розповіли у Генштабі.

Повідомляється також, що після одного із влучних ударів по об'єкту рашистів, у Троїцькому районі Луганської області посилився поліцейський режим: проводиться перевірка місцевих жителів, в окремих населених пунктах - відключено мобільний зв'язок.

Як повідомлялося раніше, ворог намагається оточити Авдіївку, застосовуючи штурмові групи "вагнерівців" та бронетехніку

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті