ЗСУ відбили 70 ворожих атак за добу та збили 6 "Шахедів"

Підрозділи Збройних Сил України впродовж минулої доби зупинили 70 ворожих атак. Про це повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка", - йдеться у зведенні Генштабу.

Загалом, рашисти завдали 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, а також здійснили 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, рашисти здійснили спробу авіаційної атаки за допомогою БПЛА "Шахед". Усі шість, які були запущені на територію України, було успішно збито.

Авіаційні, артилерійські та ракетні підрозділи ЗСУ впродовж доби успішно атакували райони розташування живої сили та зброї, а також склади ворога.

"Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 9 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 зенітно-ракетних комплекси, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби", - розповіли у Генштабі.

Повідомляється також, що після одного із влучних ударів по об'єкту рашистів, у Троїцькому районі Луганської області посилився поліцейський режим: проводиться перевірка місцевих жителів, в окремих населених пунктах - відключено мобільний зв'язок.

Як повідомлялося раніше, ворог намагається оточити Авдіївку, застосовуючи штурмові групи "вагнерівців" та бронетехніку

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті