ЗСУ просунулися на деяких ділянках фронту - ISW

Сили оборони України просунулися уздовж ділянки лінії фронту на південь від Новомихайлівки на Донеччині, також відкинули окупантів на північний схід від Завітного Бажання та просунулися на південний захід від Мирного. Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) від 25 січня.

"Українські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька", - сказано в повідомленні.

З посиланням на заяву військового оглядача Костянтина Машовця від 25 січня ISW пише, що "...українські війська нещодавно просунулися на 500 метрів - 1,5 кілометра вздовж ділянки лінії фронту на південь від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька), хоча ISW не бачив підтвердження цього просування". 

Машовець заявив, що російські підрозділи 39-ї мотострілецької бригади (68-й армійський корпус, Східний військовий округ) раніше закріпилися на підвищених позиціях поблизу Новомихайлівки, але російське командування продовжувало застосовувати деградовані частини 39-ї мотострілецької бригади, не відпочиваючи, не переозброюючись і не посилюючи сили, що дозволило українським силам відвоювати територію в цьому районі. 

"Позиційні бої точилися поблизу Георгіївки (на захід від Донецька), Побєди (на південний захід від Донецька) та Новомихайлівки", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в ЗСУ підтвердили відхід від села Крохмального на Харківщині.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті