У ЗСУ підтвердили відхід від села Крохмального на Харківщині

Українські військові відійшли з позицій у селі Крохмальному на Куп'янському напрямку на більш підготовлені рубежі, наразі село під контролем РФ. Це 21 січня в етері телемарафону підтвердив речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

"Загроз для сусідніх підрозділів це не становить, і, я думаю, це тимчасове явище. Лінія фронту щоденно зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення чи відбиття 100 метрів, нам це не потрібно. А для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу приносити як Піррову, щоб показати, чому лише протягом січня вони втратили 7055 вояків на фронті у смузі відповідальності стратегічного угрупування "Хортиця", — розповів речник.

"У селі Крохмальному до повномасштабного вторгнення проживали 45 людей, тобто було десь пʼять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому ці кількасот метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхні життя у безпеці", — розказав Фітьо.

У 2024 році росіяни не відмовилися від наступу на Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках, говорить речник. За його словами, РФ намагається просуватися "від Куп'янська до Нью-Йорка".

"З початку січня знищили 120 танків, 218 БМП, 178 гармат і мінометів різних калібрів. 7055 росіян вбили або поранили у смузі відповідальності "Хортиці", — зазначив Володимир Фітьо.

Раніше повідомлялося, що в  Інституті вивчення війни заявили, що 20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та захопили село Крохмальне. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті