ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом і ведуть наступ широким фронтом - Генштаб

Бійці ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом і ведуть наступ широким фронтом. Про це 29 червня в ефірі національного телемарафону заявив спікер Генштабу Андрій Ковальов.

"На Бахмутському напрямку українські воїни перехопили стратегічну ініціативу, ведуть наступальні дії широким фронтом. На флангах міста Бахмут продовжують чинити тиск на противника, вибивають із раніше захоплених рубежів, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - розповів він.

Також Ковальов зазначив, що українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Наступ же, крім Бахмута, наші військові ведуть також на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Так, на напрямку Рівнопіль - Володине на межі Донецької та Запорізької областей ЗСУ домоглися часткового успіху і закріплюються на досягнутих рубежах.

"Наносять вогняне ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять затятий опір. Водночас ворог зазнає значних втрат в особовому складі та техніці", - сказав Ковальов.

Нагадаємо, напередодні військові підняли прапор України над деокупованою Курдюмівською дамбою на півдні Бахмута.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті