ЗСУ наскрізь прострілюють Бахмут, позбавляючи "вагнерівців" можливості просунутися - британська розвідка

За інформацією управління розвідки міноборони Британії, місто Бахмут, за яке вже багато місяців йдуть кровопролитні бої, перетворилося на свого роду "зону смерті", що робить вкрай проблематичним для найманців із групи "Вагнер" завдання просунутися в ньому дещо далі. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У своєму щоденному зведенні про хід російсько-української війни розвідка повідомляє, що за останні чотири дні російські найманці змогли взяти під контроль більшу частину східного Бахмута, тоді як збройні сили України міцно утримують захід міста, розділеного річкою Бахмутка. Після того, як українці знищили головні мости через цю річку, лінія фронту почала проходити нею, йдеться у зведенні.

"Оскільки українські підрозділи мають можливість вести вогонь із укріплених будівель на захід від річки, цей район перетворився на "зону смерті", що, ймовірно, створює надзвичайно великі проблеми для сил "Вагнера", які намагаються штурмувати "в лоб" у західному напрямі", - пишуть аналітики британської розвідки.

У той же час вони зазначають, що українські сили та їх маршрути постачання в західному напрямку залишаються вразливими для спроб росіян охопити захисників міста з північного і південного флангів.

У свою чергу американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті про перебіг бойових дій повідомляє, що російські сили просунулися на нові позиції у північно-західній частині Бахмута за 800 метрів від Артемівського заводу з обробки металів (АЗОМ). При цьому російські джерела стверджують, що бойовики Вагнера вже зайшли безпосередньо на територію АЗОМ, зазначають аналітики.

В ISW також вважають, що лобові атаки на це підприємство, ймовірно, коштуватимуть "Вагнеру" дуже дорого.

Як повідомлялося, Москва витрачає десятки мільйонів доларів на прикордонні оборонні лінії, які ніколи не стануть у нагоді.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті