Зрадники з Херсона Тамбовцев і Чернишова отримали підозру за депортацію дітей з Миколаївщини

За депортацію дітей з Миколаївщини зрадникам з Херсона Георгію Тамбовцеву і Євгенії Чернишовій СБУ повідомила про підозру. Про це з посиланням на оприлюднені підозри пише Центр журналістських розслідувань 30 березня.

"Євгенія Чернишова, окупаційна "ректорка" Херсонського державного аграрно-економічного університету і Георгій Тамбовцев, заступник начальника окупаційного департаменту молоді та спорту Херсонщини причетні до незаконної депортації дітей з тимчасово окупованого села Новопетрівка Миколаївської області в 2022 році", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що обом зрадникам повідомили підозри в порушенні законів та звичаїв війни. Їм світить від 8 до 12 років позбавлення волі.

Слідчі встановили, що до депортації дітей з Миколаївщини причетні 41-річна Чернишова Євгенія Олегівна, окупаційна "ректорка" Херсонського державного аграрно-економічного університету і 36-річний Тамбовцев Георгій Анатолійович, заступник начальника окупаційного департаменту молоді та спорту Херсонщини.

Рік тому Євгенії Чернишовій СБУ вже повідомила підозру в пособництві державі-агресору.

Раніше повідомлялось, що екскурсії для іноземних "спостерігачів" на незаконних путінських виборах в окупованому Старобільську проводив відомий краєзнавезь Олександр Лук'яненко.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті