Зрадника Киву у Львові заочно засудили на 14 років

У понеділок, 13 листопада, Личаківський суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі відносно колишнього народного депутата України Іллі Киви. Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Суд визнав екснардепа винним у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Зокрема:

ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації),

ч. 1 ст. 111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України),

ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади),

ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни).

Суд розглядав кримінельне провадження у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), оскільки той переховується від органів слідства та суду на території Росії, а також оголошений у міжнародний розшук. Іллі Киві призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 14 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, народний депутат України IX скликання від забороненої політичної партії ОПЗЖ (2019—2022) Ілля Кива виїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення, спочатку до Іспанії, пізніше – до РФ.

6 березня 2022 року тодішня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала Киві підозру в держзраді, а 10 березня суд заочно відправив нардепа під варту у справі про держзраду. 15 березня його позбавили мандата нардепа.

У квітні 2023 року Кива попросив у президента РФ путіна політичного притулку, а в серпні йому заочно повідомили про підозру за заклики до повалення конституційного ладу.

Як повідомлялося, у серпні ДБР оголосила про нову підозру Іллі Киві. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті