Мешканка Донеччини, яка передавала окупантам дані про блокпости ЗСУ, проведе за ґратами 8 років

Мешканка Донецької області, яка передавала рашистам інформацію про місцезнаходження блокпостів ЗСУ, проведе за ґратами 8 років. Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора 4 січня.

"За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав жительку міста Добропілля винною у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), – сказано в повідомленні. – Їй призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі".

Уточнюється, що в березні 2022 року жінка неодноразово передавала своїй знайомій – учасниці НЗФ "ДНР" текстові повідомлення про місця розташування блокпостів та дислокації військовослужбовців ЗСУ на території м. Добропілля Покровського району. Дані жінка надсилала з власного телефону до однієї з соціальних мереж. При цьому засуджена усвідомлювала, що ця інформація може бути використана ворогом для обстрілів міста.

"У червні 2022 року її затримали правоохоронці", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що колаборантка з Лиману чекає на суд під вартою.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті