Жителі планети Земля вважають росію головною загрозою світу - опитування

Понад 70% учасників міжнародного опитування вважають, що росія становить загрозу світу. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times. 

У рамках опитування "Найкращі країни", що проводилося для видання U.S. News & World Report у 36 країнах, 72% респондентів певною мірою погодилися з твердженням, що "Росія є загрозою світу". Китай набрав 66% аналогічних відповідей, США - 50%.

Загалом у рейтингу "Найкращі країни" росія посіла цього року 37-ме місце. Це на один пункт нижче, ніж у 2022 р., але тоді вона впала відразу на 12 позицій - це був рекордний обвал в історії дослідження U.S. News & World Report. Сукупний рейтинг росії зараз - 31,8 пункту (у лідера рейтингу Швейцарії - 100).

Навпаки, найвищий показник у росії (94,3 пункту, 3-е місце у світі) виявився в розділі Power (сила, вплив, міць), що відповідає прагненню Кремля зробити так, щоб країну боялися у світі.

При цьому в очах жителів інших країн росія посідає невисоке місце за такими мирними, важливими для повсякденного життя показниками, як якість життя (лише 14,5 пункта), відкритість для бізнесу (0 пунктів, останнє місце у світі), привабливість для цікавого проведення часу (6,6 пункта).

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті