"Жінка була і дитина, треба було добивати". Колишні "вагнерівці" розповіли, як убивали мирних жителів на Донеччині

Двоє колишніх зеків з Іркутської області Олексій Чернявський і Максим Зеленов розповіли про накази по зачистці населення в Донецькій області в інтерв'ю "Гулагу.нет".

"Еб*шиш усіх. Незалежно від статі. І бабусі були, і дідусі. Ми чоловік 40 убили, напевно. Ззаду стояли люди в балаклавах, якщо назад підеш - уб'ють. Це називалося "обнулення". "Бачив, як у квартиру закинули гранату, і там був дитячий плач. Ми зайшли, там жінка була і дитина, треба було добивати. Я особисто не зміг. Наказ виконали інші люди з моєї групи, вони вбили тих, хто плакав. Вони плакали від поранення, просили допомоги. Жінці років 35, дівчинці сім", - розповів російський зек.

За його словами, тих, хто відмовляється виконувати такі накази, знищують свої начальники.

"Один пацан відмовився, і все, його вбили. Прямо при нас його палицями забили. Його прив'язали до дерева, усім сказали якщо до нього підійдете - вам п*зда", - сказав росіянин.

Він стверджує, що з 500 ув'язнених, які приїхали з ними на фронт, "померли всі".

Як повідомлялося, у росії ув'язнених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, хочуть зобов'язати ставати на військовий облік.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті