Дружини підірваних у Макіївці російських "чмобіків" обурені: "Хоч би списки, сука, складіть!"

Рідним російських мобілізованих із Самарської області, які перебували у ПТУ №19 в окупованій Макіївці під час вибуху 31 грудня, не повідомляють про їхню долю. Про це «Важным историям» розповіли кілька родичок військових.

3 січня стало відомо, що поранених доправили до ростовського військового шпиталю, де 4 січня їх планує відвідати губернатор Самарської області Дмитро Азаров. Але ні списків поранених, ні списків загиблих, як і раніше, немає.

«Немає інформації, до якої лікарні везуть чоловіка. Вам у жодному разі не скажуть, куди їх везуть, – розповіла «Важным историям» дружина одного з мобілізованих. – Вже третю добу йдуть, мені багато жінок пишуть і дзвонять – у них теж немає жодних звісток, це, чесно кажучи, дуже напружує. Зрозуміло, що телефони розбилися, хтось до госпіталю потрапив, пам'ять втратив… Але елементарно хоча б списки, сука, складіть! Хто живий, хто мертвий, хто у шпиталі».

За її словами, спочатку тих, хто залишився в живих, хотіли зібрати, «щоб вони йшли в наступ», але серед командування пішов «резонанс».

«У зв'язку з цим якась частина пішла не зрозумій куди вони всі розбрелися. У наступ йти - треба бути повним ідіотом, враховуючи, що вони не мають нічого. І слухати вищі інстанції – заради чого? Це заздалегідь приречення на смерть. Ті, хто розумніший, зі своїм начальством зібралися і пішли в інший бік - в укриття якісь. Я думаю, що запросто їх можуть надіслати куди завгодно, аби лише прикрити цей захід [розслідування вибуху]», - поділилася вона.

Інша родичка мобілізованого із Самарської області розповіла «Важным историям», що чоловіків «хочуть списати як непотрібних свідків»: «Туди їде комісія, і ми боїмося, що їх можуть відправити кудись чи сховати». Вона не пояснила, що саме мається на увазі під списанням.

«Кажуть, що загинуло лише 63 особи. Чи сміються? З огляду на те, що 44-й полк весь розгромили. Залишилося менше половини», - розповіла дружина мобілізованого.

«Там багато людей, які на фарш перетворилися. Їм навіть не дали забрати загиблих хлопців, не дали поховати. Вони так і лежали там. Багатьох розкидало так, що по шматках не зібрати. Багатьох накривати не було чого - просто фарш», - розповіла дружина іншого мобілізованого, що вижив.

Як повідомлялося, Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив удар по "мобіках" у Макіївці у новорічну ніч.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті