Зернова угода залишається чинною незважаючи на заяви росії – ООН

"Зернова угода" не втратила чинності, попри заяви росії. Про це 31 жовтня заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.

"Ми твердо дотримуємося думки, що Чорноморська зернова ініціатива залишається чинною, попри призупинення участі в ній росії", - заявив Гріффітс.

Також він наголосив, що росія не вийшла з угоди і не припинила дію договору, а лише "зупинила" свою участь на невизначений термін.

"Як результат цього, ми продовжуємо через цю ініціативу спрямовувати судна, що рухаються з України. Разом з Туреччиною, де це можливо, і з Україною – перевіряти ці судна", - додав Гріффітс.

Також він зазначив, що ООН спілкується з росією, щоб розв'язати порушені питання. Також він визнав, що чим швидше РФ повернеться до угоди, тим краще.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить виконувати "зерновий договір".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті