Зеленський заявив, що до вступу України в ЄС мають бути готові всі держави Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості готовності з боку ЄС до політичного рішення почати переговори з Україною про її членство. Про це він заявив у своєму відеозверненні 2 жовтня. 

"Україна точно виконає свою частину роботи - сім рекомендацій Єврокомісії. І дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення з приводу України, з приводу початку переговорів і з боку Європейського Союзу, всіх держав-членів", - сказав він у відеозверненні в понеділок за підсумками зустрічі в Києві міністрів закордонних справ країн-членів ЄС."Сьогодні в мене була можливість поспілкуватися з усіма вищими дипломатами ЄС на двосторонньому рівні, на рівні всієї спільноти. У нас була хороша дискусія. І з багатьох питань", - зазначив він.

Зеленський подякував партнерам за підтримку - військову та економічну, санкційну. 

"Сьогодні ми приділили особливу увагу питанню про санкції. Про спроби Росії обійти санкції. Вважаю, що на кожну спробу Росії обдурити санкційні режими і міжнародне право потрібна потужна відповідь світу", - заявив президент.

"Будь-які злочинці - і тим паче такі злочинці, як у Москві, - розуміють тільки мову сили і невідворотності покарання", - сказав він.

Зеленський також подякував "усій Італії та особисто пані Джорджі Мелоні, пану міністру закордонних справ Італії, за особливо чутливу допомогу, зокрема, у відбудові в Одесі: "підписана угода з Італією про відновлення зруйнованого Росією, російською ракетою Спасо-Преображенського собору в Одесі. Як би Росія не руйнувала історію та культуру, Європа здатна все відновити. І в цьому сила Європи, нашої Європи - вільної та солідарної".

Президент також подякував Данії за рішення відкрити в Миколаєві відділення свого посольства. 

"Це взірцевий патронат над відбудовою регіону й абсолютно ефективний шлях до реалізації наших домовленостей із пані Прем'єр-міністром Данії", - заявив він.

Нагадаємо,. Фон дер Ляєн заявила про "значні успіхи" України на шляху до членства в ЄС.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті