Зеленський ініціює скликання Глобального саміту формули миру вже цієї зими

Президент Володимир Зеленський ініціює скликання Глобального саміту формули миру. Про це він повідомив у відеозверненні, яке ФІФА відмовилось транслювати під час Чемпіонату світу. Відеоролик опублікував президент УАФ Андрій Павелко у Facebook. 

"Цей чемпіонат світу доводить знову і знову, що різні країни і народи можуть вирішувати, хто найсильніший, у чесній грі, а не у грі з вогнем. На зеленому полі бою, а не на червоному полі битви. Це мрія стількох людей!.. Коли гравці змагаються, але усі насолоджуються миром", - сказав він.

Зеленський зазначив, що у війні немає чемпіонів та не може бути нічиї. 

Голова держави розказав про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру, яка повинна відбутись цієї зими.

"Я оголошую про ініціативу скликання Глобального саміту формули миру – цієї зими. Саміту для об'єднання усіх народів світу навколо ідеї глобального миру. Трибуни стадіонів порожніють після матчу, а після війни міста залишаються порожніми. Тому війни повинні зазнати краху, а мир повинен стати чемпіоном, як це тут зараз – в Катарі. Чемпіонат світу, а не світова війна. Це можливо", - додав Володимир Зеленський.

Як розказав голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія у Телеграм, саме ФІФА заблокувала показ звернення Президента України перед фіналом футбольного чемпіонату в Катарі з пропозицією Формули миру.

Як повідомлялося раніше, ФІФА відхилила пропозицію показати виступ Зеленського перед фіналом Чемпіонату світу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті