Зеленський та прем'єр-міністр Північної Македонії підписали спільну декларацію про підтримку вступу України в НАТО

Прем'єр-міністр Республіки Північна Македонія та Президент України під час зустрічі в Тирані 28 лютого 2024 року ухвалили декларацію, у якій йдеться про підтримку  запрошення Україні приєднатися до Альянсу, коли будуть виконані відповідні умови. Про це повідомляється на офіційному сайті голови держави 28 лютого.

У декларація, зокрема, йдеться, що країни підтвердили відданість зміцненню спільних зусиль для забезпечення подальшого прогресу на шляху імплементації стандартів ЄС та НАТО, а також набуття членства України у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

Крім того, підтвердили взаємну підтримку у процесі переговорів про вступ України та Північної Македонії до Європейського Союзу.

Також наголосили на підтримці сильних рішень майбутнього саміту НАТО 2024 року у Вашингтоні, округ Колумбія, які наблизять Україну до НАТО.

"Визнали, що Північна Македонія підтримує запрошення Україні приєднатися до Альянсу, коли будуть виконані відповідні умови", - йдеться у повідомленні ОПУ.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський на полях саміту "Україна – Південно-Східна Європа", що відбувся в столиці Албанії 28 лютого, провів декілька зустрічей з главами країн. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті