Зеленський через місяць позбавив стипендії фігуриста за виступи у росії під час війни

Президент України Володимир Зеленський позбавив державної стипендії чемпіона зимової Олімпіади-1992 Віктора Петренка. Відповідний указ 8 серпня з’явився на офіційному сайті глави держави.

"У липні поточного року спортсмен виступив на льодовому шоу «Аленький цветочек» у Сочі попри розв'язану Російською Федерацією жорстоку війну проти України. Його вчинок засудили Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання", - повідомляється на сайті.

Також наголошується, що Петренко припинив тренувати спортсменів або у будь-якому вигляді брати участь у їхній підготовці для національних збірних з олімпійських видів.

Таким чином Зеленський фактично скасував свій указ від 28 червня 2022 року. Виходить, що Петренко отримував державну стипендію трохи більше ніж місяць.

Зазначимо, що Віктор Петренко взяв участь на двох Олімпіадах. 1988 року в Калгарі він представляв збірну СРСР. А 1992 року в Альбервілі Петренко виграв "золото" у чоловічому одиночному катанні.

Нагадаємо, що у середині липня Віктора Петренка виключили з Української федерації фігурного катання за участь у російському шоу.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті