Зеленський розповів про підсумки першого Форуму оборонних індустрій

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, як відбувся перший Форум оборонних індустрій і якими є його підсумки. Про це йдеться у вечірньому відеозверненні Зеленського від 30 вересня, яке він розмістив у своєму Телеграм-каналі.

"Відбувся перший Форум оборонних індустрій. Дуже успішний. Наш новий формат з оборонними компаніями – це Альянс оборонних індустрій – станом на цей вечір має вже 38 компаній-учасниць. Вони представляють 19 країн світу. Це Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі - Литва, Латвія та Естонія, а також Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія", - сказав Президент України.

Зазначається, що, крім того, українські виробники підписали на Форумі 20 документів із компаніями-партнерами - угоди, меморандуми тошо. 

"Кожен такий документ стає потім новим виробництвом або посиленням існуючої співпраці", - заявив голова держави. 

Він підкреслив, що у Форумі взяли участь більше ніж 250 компаній, і серед них десятки українських компаній.

"Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватись", - зазначив також Зеленський.

Раніше повідомлялось, що до Альянсу оборонних індустрій, про створення якого було оголошено в Києві вранці 30 вересня, вже приєдналися 38 компаній із 19 країн світу

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті