Зеленський розказав про нові пакети підтримки України від різних країн

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців зі Львова та повідомив про нові пакети підтримки України від різних країн. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Я повернувся в Україну, зараз у Львові з рішенням щодо Євросоюзу і іншими речами, які посилять ППО. Пакетів підтримки теж буде більше. Був хороший Саміт з північними країнами. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення. Данія - пакет на мільярд доларів для захисту неба, артилерія, багато чого ще. Норвегія - новий пакет, більше 400 мільйонів доларів, зокрема, ППО, Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки, дуже вагомо. Швеція - теж новий пакет", - сказав він.

"Є сильна заява Саміту Україна - Північна Європа. Ще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу", - підкреслив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося раніше, лідери країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ у ЄС.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті