Зеленський росіянам: Хотите жить – бегите. Сдавайтесь в плен. Боритесь на своих улицах за свою свободу

Не лізти на українську землю, в українську душу і в українську культуру, а натомість боротись за своє і на своїй землі закликав росіян Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 28 вересня.

"Для тех, кто понимает только по-русски, – сказав Зеленський. – Хотите жить – бегите. Хотите жить – сдавайтесь в плен. Хотите жить – боритесь на своих улицах за свою свободу. У вас и так все забрали. Или у кого-то из вас есть нефтяные вышки? Есть дворцы? Есть виноградники? Может, есть яхты? Или какой-то банк? За что вы вообще боретесь? У вас есть только кредиты, что-то вечером пожрать и теперь – мобилизация. Боритесь за свое! Не лезьте на нашу землю, в нашу душу и в нашу культуру. Слава Украине!"

Президент уточнив, що протягом дня 28 вересня провів переговори з турецьким президентом Ердоганом, канцлером Німеччини Шольцем, прем’єр-міністеркою Великої Британії Трасс, прем’єр-міністром Канади Трюдо, Генсеком ООН Гутеррішем та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

"Головним нашим завданням є координація дій із партнерами у відповідь на організовані росією фальшиві референдуми та повʼязані з ними загрози, – зазначив Президент України. – Зараз не 2014-й. Усі все розуміють. І обовʼязково діятимуть".

Він підкреслив, що всі партнери України підтвердили свою однозначну позицію щодо дій росії.

Раніше повідомлялось, що Зеленський та Ердоган обговорили російські псевдореферендуми та ситуацію на Запорізькій АЕС.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті