Зеленський: росія намагається затягнути деокупацію України, але все одно програє

Підрив Каховської ГЕС є спробою РФ затягнути контрнаступ України, але росіяни все одно програють. Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Bild 7 червня.

"Вони бояться, що ми почнемо контрнаступ на цьому напрямку, і хочуть ускладнити звільнення наших території. Вони прекрасно розуміють, що програють цю битву. Вони затягують звільнення наших територій", - повідомив глава держави.

Зеленський нагадав, що українська влада ще рік тому заявляла про мінування дамби російськими окупантами. Однак наразі довести причетність росії до цього теракту неможливо - докази цього вдасться отримати тільки коли ЗСУ візьмуть цю територію під контроль.

"Це сталося тільки через Росію і людей, які зараз контролюють цей регіон", - наголосив президент.

Нагадаємо, що напередодні генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив - підрив Каховської ГЕС не завадить наступу ЗСУ.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті