Зеленський раптово приїхав до Фінляндії

Президент України Володимир Зеленський прибув з несподіваним візитом до Фінляндії для участі у Нордично-українському саміті лідерів та низки двосторонніх зустрічей. Про це 3 травня повідомляє "Європейська правда".

Близько опівдня 3 травня офіс президента Фінляндії розмістив оголошення про візит Володимира Зеленського, а суспільний мовник Yle анонсував трансляцію з-під президентського палацу у Гельсінкі на 12 годину – в одному часовому поясі з Києвом. Згодом уточнили, що трансляція почнеться о 13.00. 

У комюніке від офісу президента Фінляндії зазначають, що на зустрічі вони обговорять підтримку України в обороні від російської агресії, двосторонні відносини та поточну геополітичну ситуацію. 

На робочому обіді будуть присутні також прем’єрка Санна Марін і міністр закордонних справ Пекка Хаавісто. Згодом Зеленський зустрінеться зі спікером парламенту Петтері Орпо – ймовірним наступним прем’єром Фінляндії. 

Після обіду президенти візьмуть участь у Нордично-українському саміті лідерів, де будуть також прем’єр Швеції Ульф Крістерссон, прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре, прем’єрка Данії Метте Фредеріксен та прем’єрка Ісландії Катрін Якобсдоттір. 

На зустрічі говоритимуть про поточну воєнну ситуацію, підтримку України північними союзниками, перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України, реалізацію української ініціативи із забезпечення справедливого миру (вочевидь, йдеться про так звану "формулу миру", запропоновану Києвом). Окрім того, відбудуться двосторонні зустрічі Зеленського з лідерами північноєвропейських держав. 

Після саміту також буде спільна пресконференція лідерів.

Нагадаємо, напередодні Зеленський анонсував багато міжнародних заходів, які посилять оборону України. 

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті