Зеленський подякував трьом країнам за надану допомогу

Президент України Володимир Зеленський подякував лідерам кількох країн, які зробили "нові кроки для більшої безпеки, більшого захисту наших людей". Про це він заявив у вечірньому відеозверненні 12 серпня. 

Зеленський відзначив Німеччину за дві додаткові пускові установки Patriot. 

"Це дуже вагомо. Дякую. Дякую Німеччині, дякую людям, дякую тобі, Олафе. Кожне суттєве посилення нашої ППО - тисячі врятованих життів людей, реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожен населений пункт має бути захищений. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита", - сказав Зеленський.

За його словами, "цього тижня наші прикордонники отримали мобільний комплекс медичної підтримки від Нідерландів"

"Нідерланди взагалі серед лідерів в оборонній співпраці з Україною. Політичні взаємодії реально захищають життя. Я дякую за це людям Нідерландів. Дякую всім, Марку. Дякую тобі", - акцентував президент..

"Є готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема обладнання для розмінування. Це теж один із ключових напрямів нашої роботи з партнерами", - зазначив він.

Як повідомлялося, Зеленський подякував за розмінування України й окремо відзначив фахівців з Луганщини. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті