Зеленський подякував трьом країнам за надану допомогу

Президент України Володимир Зеленський подякував лідерам кількох країн, які зробили "нові кроки для більшої безпеки, більшого захисту наших людей". Про це він заявив у вечірньому відеозверненні 12 серпня. 

Зеленський відзначив Німеччину за дві додаткові пускові установки Patriot. 

"Це дуже вагомо. Дякую. Дякую Німеччині, дякую людям, дякую тобі, Олафе. Кожне суттєве посилення нашої ППО - тисячі врятованих життів людей, реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожен населений пункт має бути захищений. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита", - сказав Зеленський.

За його словами, "цього тижня наші прикордонники отримали мобільний комплекс медичної підтримки від Нідерландів"

"Нідерланди взагалі серед лідерів в оборонній співпраці з Україною. Політичні взаємодії реально захищають життя. Я дякую за це людям Нідерландів. Дякую всім, Марку. Дякую тобі", - акцентував президент..

"Є готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема обладнання для розмінування. Це теж один із ключових напрямів нашої роботи з партнерами", - зазначив він.

Як повідомлялося, Зеленський подякував за розмінування України й окремо відзначив фахівців з Луганщини. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті